מים מוגזים או סודה?

מראה הבועות הצלולות והטעם המוגז והנפלא הן הסיבות אשר הפכו את הסודה לאחד המשקאות האהובים והפופולאריים ביותר בעולם. כיום, עם כניסת מתקני המים המוגזים אל תוך חיינו, מתבקשת השוואה בין מתקני מים מוגזים לבין בקבוקי סודה המשווקים בבקבוקים, ואותם ניתן לרכוש ברשתות השיווק, בקיוסקים, בחנויות נוספות ובמסעדות, בתי קפה וברים.

רבים נוטים להתבלבל בין שני המושגים - סודה ומים מוגזים. מקור השם סודה מהמילה סודיום (סודיום בי קרבונאט), שהיא אבקת סודה לשתייה אשר עם הוספתה למים עם לימון יוצרת תסיסה ובועות.

סודה מיוצרת במפעל תעשייתי להכנת משקאות ע"י המסת פחמן דו חמצני במים העוברים תהליך להסרת מלחים ומינרלים. מים מוגזים לעומתם הינם: מים מוגזים טבעיים הנובעים ממעיינות במעבה האדמה בהם הליך ההגזה טבעי, וכמובן מים מוגזים על ידי ברי מים בהם המים הטבעיים עוברים תהליך הגזה מדוד לפני הצריכה.  

סודה - הליך הייצור

משקה הסודה מכיל מים בהם מומס פחמן דו חמצני בהליך המכונה הגזה. בתהליך ההגזה ממיסים בתנאי לחץ גבוה את הפחמן הדו חמצני במים. בתום ההכנה עם החשיפה לאוויר וכתוצאה מנטרול הלחץ הגבוה, מסיסות הפחמן הדו חמצני יורדת ולכן מתחיל להשתחרר הגז שהתמוסס במים, ואלו הן הבועות וההגזה הנראות לעין ומורגשות בחיך.

סודה תעשייתית המיוצרת במפעלים שונים מיוצרת ע"י המסת פחמן דו חמצני במים. המים המשמשים בתהליך ההכנה הם מים מטופלים מהם הוצאו מינרלים ומלחים הקיימים במי הברז אשר תורמים לטעם, לכן, במקרים מסוימים מוסיפים לבקבוק הסודה כמות דרושה של מלחים וחומרים נוספים בהתאם למתיקות המשקה וצבעו.

תמי4 Bubble PLUS - כל היתרונות בבר אחד

בר המים תמי4 Bubble PLUS במטבח

בר המים החדש של שטראוס מים מאפשר לכם ליהנות ממספר רב של יתרונות בדרך להפקת מים מוגזים טעימים ואיכותיים. בין יתר היתרונות של תמי4 Bubble PLUS החדש תמצאו:

  • בר מים פונקציונאלי המאפשר לכם ליהנות גם ממים חמים, קרים ומוגזים 
  • הגזה אישית קרה וטריה בהתאם לרמת ההגזה המועדפת עליכם – לרשותכם 3 רמות הגזה: עדינה, בינונית וחזקה
  • טמפרטורת מים קרה – דבר המאפשר לכם ליהנות מרמת הגזה איכותית יותר
  • עיצוב חדשני ומרשים
  • רמת סינון מקסימאלית המייצרת עבורכם מים איכותיים כבסיס ראשוני להפקת מים מוזגים
  • החלפה פשוטה ונוחה של מכלי הגזה CO2 חד פעמיים הניתנים למיחזור ואפשרות להזמינם בקלות מהאתר
  • מותיר את המינרלים והמלחים הנמצאים במי הברז

ישראלים ידועים כחובבי סודה ואתם מוזמנים להתאהב בפתרון החדש להנאה מושלמת ממים מוגזים, ולגלות עולם שלם של הנאה תוססת משתיית מים מוגזים קרה וטרייה בלחיצת כפתור.

 

אילו גורמים משפיעים על טעמו של משקה הסודה?

טעמו של משקה הסודה נקבע בין היתר על פי הפרמטרים הבאים:

  • איכות המים בהם נעשה שימוש לצורך ייצור משקה הסודה
  • טמפרטורת המים
  • לחץ ההגזה והייצור בעת תהליך הגזת המים
  • כלי הקיבול אליו נמזג המשקה

הפרמטרים המופיעים לעיל, הם אלו המייצרים את ההבדלים השונים בין משקה סודה המשווק בתוך בקבוקי פלסטיק לבין מים מוגזים המופקים באמצעות תמי 4 Bubble PLUS, בר המים החדש של שטראוס מים.

להלן פירוט מורחב על כל אחד מהפרמטרים המשפיעים על טעם המשקה:

איכות המים - מים איכותיים הם הבסיס הראשוני ליצירת מים מוגזים טעימים. משקה הסודה המשווק בתוך בקבוקים אינו ממים טבעיים המכילים את המינרלים החיוניים כמו אלו מברי המים של תמי 4.
טמפרטורת המים – מים בטמפרטורה קרה יותר מאפשרים לפחמן הדו חמצני להתמוסס ברמה גבוהה יותר, ומכאן תהליך ההגזה יהיה איכותי יותר. בר המים המוגזים החדש של תמי 4 מאפשר לכם ליהנות מטמפרטורת מים קרה יותר ואופטימלית לשתיית מים מוגזים.
לחץ הגזה - שימוש בברי מים מוגזים מאפשר לכם ליהנות מרמה קבועה של לחץ הגזה הנקבעת על ידיכם.  טכנולוגיית הגזת המים בתמי4 Bubble PLUS, מבוסס על טכנולוגיית הגזה מתקדמת וייחודית הנקראת Single Serve. טכנולוגיה זו מאפשרת הגזה של כוס מים מדודה בכל לחיצה, כך שבכל עת ניתן ליהנות מכוס מים מוגזים קרה וטריה שהוגזה זה עתה - לכם רק נותר לבחור את רמת ההגזה האהובה עליכם מתוך 3 רמות הגזה, וליהנות ממים מוגזים בדיוק כמו שאתם אוהבים.
שחרור ה-CO₂ - ההבדל בין מים מוגזים שהליך הגזתם התבצע כרגע לבין משקה סודה שהליך הגזתו התבצע לפני מספר ימים או שבועות יורגש באופן מיידי. זאת בנוסף לכך שמשקאות סודה המשווקים בתוך בקבוקי פלסטיק "יאבדו" מטעמם ככל שנרבה לפתוח ולסגור את הבקבוק, דבר המשפיע באופן מיידי על התמוססות הפחמן הדו חמצני בתוך המשקה עצמו.

תשובות לשאלות נוספות - תמי4 Bubble PLUS>>