בבר מים תמי4 ישנה נורת UV שהתפקיד שלה הוא לעקר את החיידקים שמקורם במי ברז או הצנרת. בכך שומרת הטכנולוגיה הייחודית הזו על בריאות גופנו, אבל מסתבר שאפשר לעשות עם נורת ה-UV אפילו יותר. כבר בתחילת ימי הקורונה נענתה שטראוס מים לקול קורא של משרד הביטחון, ופיתחה מתקן פורץ דרך לעיקור וחיטוי ציודם של אנשי הצוותים הרפואיים בבתי החולים המבוסס על יכולות נורת ה-UV שקיימת היום בכל בר מים תמי4.
אז איך נולדה ההמצאה?
בברי המים תמי4 כאמור ישנה נורת UV שתפקידה לעקר חיידקים ומניעת התרבות של החיידקים, לכן הוחלט להשתמש בידע אותו שנצבר בתחום המים על מנת לפתח מכשיר עיקור שיהיה יעיל בהשמדת חיידקי הקורונה.
צוות החוקרים והמהנדסים של החברה בנה מודל ראשוני המבוסס על נורת ה-UV הנמצאת בברי המים תמי4, נוכח העובדה שכאן היה מדובר בעיקור אוויר ולא מים, הבינו שיש צורך בעוצמת UV כפולה ולכן הותקנו במערכת שתי נורות כאלו. עם סיום בניית המודל הועבר המודל לבדיקות מקדמיות במעבדות החברה באור יהודה ואלו הוכיחו כי אפקטיביות החיטוי של המכשיר גבוהה מאוד.
במשרד הביטחון התלהבו מאוד מהמתקן והוא נשלח באופן מהיר לבית החולים תל השומר. בבדיקות מעבדה שבוצעו במחלקת הקורונה של בית חולים תל השומר, המכשיר נמצא כמשמיד באופן יעיל מאוד חיידקי קורונה. התברר שהמכשיר מסוגל לחטא בין היתר משקפיים, סטטוסקופ, טלפון סלולרי ואולי החשוב מכל מסכות הגנה, מה שמצמצם את סיכויי העברת הנגיף למי שהצוות הרפואי נמצא אתו במגע מחוץ לשעות העבודה, לרבות המשפחות.
השלב האחרון היה אישור של מכון התקנים. בימי שגרה תהליך כזה עשוי לקחת חודשים רבים מאחר ומדובר בציוד רפואי הדורש בדיקות מרובות. כאן התהליך לקח ימים בודדים בלבד, משום שמכון התקנים הבין את החשיבות. בדיקות הבטיחות למכשיר בוצעו בתוך ימים ספורים. המוצרים מאושרים כבטוחים לשימוש ועומדים בתקינה הבטיחותית בינלאומית כך שהמכשיר לא רק ייחודי מסוגו בישראל, אלא בכל העולם.
המכשירים יוצרו ונתרמו לבתי חולים ברחבי הארץ.
ד"ר לי יערי אורתופד, מומחה לפציעות ספורט
ד"ר אילנית מלר מומחית בכירורגיה כללית וגריאטרית