1. שתו כוס מים בכל שעה
ביום הצום מומלץ להקפיד לשתות לפחות 2 ליטר מים שהם כשמונה כוסות המפוזרות על פני היום, כוס אחת בכל שעה עד הארוחה המפסקת. הקפידו לרווח את כמות המים, כך הם נספגים הכי טוב בגוף.
2. להימנע מקפה וקולה
כמה ימים לפני הצום מומלץ להתחיל לצמצמם בהדרגה את צריכת הקפאין, זאת על מנת למנוע מחסור פתאומי ומיידי שעלול לגרום לכאב ראש. בערב הצום עצמו רצוי להימנע משתיית קפה או משקאות ומאכלים עתירי קפאין אחרים כמו קפה, תה, קולה, שוקולד, קקאו ומשקאות דיאט.
3. להימנע ממיצים ומשקאות מוגזים
מיצים ממותקים מעלים את תחושת הצמא, ואילו משקאות מוגזים עלולים לגרום לנפיחות ואי נוחות בבטן. על מנת להימנע משתי התחושות האלה, שעלולות לאתגר את הגוף במהלך הצום, רצוי להימנע כמה ימים לפני הצום מצריכת משקאות מוגזים וממותקים.
4. אכלו ארוחת בוקר איכותית
על מנת לטעון את המאגרים של הגוף במרכיבים שהוא יצטרך לנצל במהלך הצום, הקפידו על צריכת מזון איכותי לפני כניסת הצום. חשוב מאוד לא לוותר על ארוחת הבוקר, שהיא כידוע חשובה ביותר לגוף. יש להקפיד שהארוחות ישלבו דגנים איכותיים וחלבון.
5. שתו 2 כוסות מים ממש לפני כניסת הצום
בסמוך לארוחה המפסקת שתו שתי כוסות מים, על מנת להיכנס ל-25 שעות הצום עם כמות טובה של נוזלים בגוף. שימו לב, 2 כוסות מים זו הכמות האופטימלית לצריכת מים בבת אחת.לא מומלץ לשתות יותר מהכמות הזו, שכן הגוף ייפטר מהנוזלים המיותרים במהירות באמצעות מערכת השתן.
6. הקפידו על ארוחת ביניים קלילה
לפני הארוחה המפסקת יש להקפיד גם על ארוחת ביניים קלילה, על מנת לשמור על רצף נכון ומאוזן של תזונה לפני הארוחה המפסקת. הקפידו לא להגיע למצב של רעב לפני כניסת הצום, אבל גם אל תעמיסו יותר מדי.
7. המעיטו במלוח
חומרים כמו מלח שולחן, סויה, אבקות מרק וחמוצים משפיעים על תחושת הצמא בשעות שלאחר צריכתם בשל תכולת הנתרן הגבוהה שבהם. התחשבו בגוף שלכם והימנעו מצריכת מאכלים מלוחים מאוד על מנת להקל על התחושה במהלך הצום.