תושבי כדור הארץ כולו תלויים במי נחלים, אגמים, מי גשמים ומאגרי מים כדי לחיות. אזורים רבים בעולם סובלים כיום ממחסור בגשמים אשר מביא להידלדלות מקורות המים. תופעה זו עונה לשם בצורת: מצב שבו זמינות המים יורדת מתחת לממוצע הדרוש לצורכי האדם. במדינות כמו ישראל, בהן מאגרי המים, מלכתחילה, אינם גדולים, אך הביקוש למים תמיד קיים, תקופת היובש מורגשת ואף יכולה להיות סכנה של ממש. לעומתנו, יש מדינות שהסכנה לבצורת בהן כמעט לא קיימת.
חמש מדינות שלא כל כך דואגות למים:
- קנדה - המים בקנדה חולשים על פני כמעט 9% משטחי המדינה, נתון שהופך אותה למדינה עם הכי הרבה מים מבין כל מדינות העולם. כך, אף על פי שהיא אינה המדינה הגדולה בעולם - היא נחשבת למדינה הברוכה ביותר במים.
- רוסיה - אמנם רוסיה גדולה יותר מקנדה ומכילה פחות מים ממנה, אך עדיין תופסת את המקום השני בדירוג המדינות המבורכות במים. המים ברוסיה מתפרשים על פני כמעט 5% משטחיה.
- ארה״ב - במקום השלישי נמצאת ארה״ב, אשר חולקת עם קנדה את חמשת האגמים הגדולים שמהווים את עיקר מקורות המים במדינה.
- איראן - איראן כלל לא נמצאת ברשימת עשר המדינות הגדולות בעולם מבחינת שטח, אבל כשזה מגיע למים - לאיראנים אין בעיה. למעשה, 7% משטח המדינה הוא מים - וזאת הודות לים הכספי.
- קולומביה - מעבר לצמחייה טרופית, יערות סבוכים ורצועות חוף מהממות, קולומביה התברכה גם בלא מעט מאגרי מים, אשר תופסים כמעט 9% משטחה.
אגם אמרלד, קנדה
הבהלה למים
בניגוד לחמש המדינות הללו, עומדות מדינות רבות שבהן המים הפכו למשאב יקר וקשה להשגה. היעדר מים הוא בעיה חמורה אשר יכולה להביא להשלכות קשות על בני האדם, הטבע וכדור הארץ בכלל. בין ההשלכות ניתן למנות מחלות, שריפות ענק, אובדן תוצרת חקלאית, נדידה המונית של חיות, צמא ועוד.
לא בכדי מחנכים אותנו לחסוך מים ולחשוב על כל טיפה פעמיים. עם בר המים תמי4, כולם יכולים ללשתות מים בלחיצת כפתור וליהנות ממים טעימים וצלולים בכל עת.