הנטייה לבדוק את מספר הקלוריות שמופיע על תווית הבקבוק או הפחית היא מצוינת, אך אינה מספקת. הסיבה לכך היא שאת המידע על הסוכר שנמצא במשקה מחשבים בדרך אחרת:
חפשו את סימן הפחמימות (Carbohydrates), שמסומן בגרמים. בכל חמישה גרם פחמימה, יש למעשה כפית סוכר. לצורך העניין, אם על גב המשקה כתוב שהוא מכיל 20 גרם פחמימות, זה אומר שהוא מכיל
4 כפיות סוכר!
שימו לב! סימון הרכיבים על גב המשקה אינו מתאר בהכרח את כל הכמות שנמצאת בו. לדוגמה, סימון יכול להתייחס ל-100 מ״ל, ובכך לבלבל אותנו. ודאו כי את החישוב הסופי אתם עושים לאחר שהמרתם את הכמות.
טיפ נוסף שחשוב להכיר - סדר הרכיבים:
הרכיבים של המוצר מסודרים על גבו באופן יורד. כלומר, הרכיבים שמופיעים ראשונים, הם אלו שיש מהם הכי הרבה. כך, אם כתובים ברשימה ויטמינים או תוספים חיוביים - אך הם בתחתית הרשימה, המשמעות היא שהכמות שלהם במשקה מינורית יחסית. כמו כן, ככל שהרשימה גדולה יותר - כך המוצר טבעי פחות ומעובד יותר.
לא רק סוכרים - תמרורים נוספים:
מעבר לפחמימות, שכאמור ״מסוות״ מעינינו את הסוכרים המסתתרים במשקה - ישנם רכיבים נוספים הנמצאים במשקאות מתוקים שאינם בריאים לנו, בלשון המעטה:
- צבעי מאכל - מסומנים על ידי האות E ומספרים שבין 100-199
- חומצת מאכל זרחתית - E338 ידועה גם בשם חומצה פוספורית, שגורמת ליציאת סידן מהעצמות לדם, במקום להפך.
- סודיום בנזואט - E211 חומר משמר שנמצא כמעורב בפגיעה בחלקים חיוניים של ה-DNA.
לסיכום, שתיית משקאות ממותקים אינה בריאה או מזינה כלל. בהרבה מקרים, אנחנו נוטים לא לבדוק מה המשקאות מכילים כך שאנחנו לא יודעים מה אנחנו באמת שותים. אז במקום להסתכן ולצרוך כמויות של סוכר, הכי טוב שתשתו מים.
על פי סקר TNS שנערך בספטמבר 2017, 78% מהמשפחות מעידות שמאז שיש להם בר מים תמי4 בבית, הילדים שותים יותר מים ופחות משקאות מתוקים.